onsdag 30. april 2008

Små gull korn i hverdagen:)En vanlig hektisk hverdag byr på litt av hvert når man har små barn. Alle i samme situasjon nikker nok bekreftende:)

I vår familie er det Ellen Annie på snart 3 år, som er det store muntrasjonsrådet...Når man er så liten, er verden full av store oppdagelser, hemmeligheter og fantastisk spennende ting, som bare venter på å bli utforsket.

To av guttene i barnehagen skulle bli storebrødre, så samtaleemnet om babyer har vært stort. Lille vennen vår er nok noe misunnelig på de to heldige i barnehagen, for de fikk en baby hver!Situasjonen her i heimen en vanlig Tirsdag kveld var hektisk. Jan var hjemme alene, for jeg var på kurs. Stellet på badet tar evigheter, begge jentene skal gjøre alt mulig annet enn hva far sier...For ikke å snakke om kveldsmaten...rene kaoset. Jan småkjefter og smeller. Mumler for seg selv og er i det hele tatt veldig oppgitt. Han hufser rundt og er temmelig småstressa. Etter en "utblåsning" ved spisebordet kikker Ellen Annie på skakke opp på pappa`n sin, måler han opp og ned med blikket, og sier: "-pappa, har du baby i magen din?"

Hele den stressa kvelden er glemt på et blunk, blåst bort med hjelp av et lite gullkorn.

mandag 21. april 2008

Shabby chic-verdenInteriør er noe som opptar meg, og hadde jeg hatt tid og råd til å realisere alt...

Men, med litt kreativitet og gode ideer snappet opp litt her og der, kjem man langt.

Jeg elsker å bla i interiørmagasiner, lete på nett, kikke på blogger osv. Og har oppdaget en hel herlig verden der ute, derfor havnet jeg i blogg verdenen selv også. Alt innenfor shabby chic, vintage, fransk landstil osv er mine favoritter. Jeg er så glad i de lyse, lette fargetonene, ispedd med noen fargeklatter alt etter humør og årstid. En av tante jentene mine lo godt av meg, da jeg med stor entusiasme kunne fortelle at jeg hadde funnet en skatt på nettbutikken til Anniche (annasrom.no). Det var den vakreste dorull holderen jeg hadde sett:) Jeg var overlykkelig over mitt fantastiske funn, som jeg for å nevne det hadde letet etter i nesten to år. Jeg skjønner at det kan virke helt surrealistisk for en vanlig dødelig...men for en som er hekta...! Og den tok seg helt nydelig ut på badet vårt.

En annen ting som har blitt en del av mitt interiør, er mange store fat med div.lys, vaser, blomster osv. på. Jeg har dem overalt, og bruker dem flittig i alle sammenhenger. Noe har jeg kjøpt i dyre dommer, andre ting har jeg arvet, og det morsomste av alt er når jeg finner noe på bruktbutikker og loppemarkeder.
Så her får dere en liten titt av mine små skatte...

søndag 20. april 2008

"jeg vælger mig april"


"jeg vælger mig april", sa Bjørnson, og jeg er helt enig! Vi har kanskje ikke hatt det fineste været de siste dagene, men det kjennes likevel at vi går sol og sommer i møte. I dag har vi vært i konfirmasjon til fadder jenta mi, Marie. Og sikrere vårtegn enn hvit kledde konfirmanter skal man lete lenge etter. Kjempekoselig selskap sammen med gode venner!
Her er jeg og jentene, pyntet til selskap.


Da vi kom hjem fra selskap, var det to slitne småjenter som fikk et bad, også i seng.

Men før vi kom så langt, ble de så inspirerte til å rydde rommet sitt...og da kunne jeg jo ikke stoppe dem:)

Ellen Annie og Anne Kathrine deler for tiden rom. Litt fullt, men likevel koselig.

Her er noen detaljer fra rommet deres. Den gamle skyvsenga, er bestemor Anne sin barneseng som hun sov i for over sytti år siden. Jeg fikk låne den, pusse opp og dekorere den da Anne Kathrine var liten.


Bilder til barnerommet som jeg har laget.Små detaljer teller...og jeg elsker å pusle og lage til små ting...

Søte knagger som vi har laget på jobben min på Nordsia aktivitetssenter.


En liten omvisning i jentenes lille, men koselige og innholdsrike rom.
God natt, alle venner.

søndag 13. april 2008Som nevnt i profilen min, er drill jentene våre en av "hjerte barna" mine. Da Anne Kathrine begynte som driller i korpset, ble jeg hel-frelst. Og som drill kontakt synes jeg det er ekstra morsomt å få være med å følge opp jentene. Som dere ser her er vi litt over gjennomsnittet ivrige mødre... Her er jeg sammen med mine gode venner, og drill-mammaer, Hilde og Mette. Bildet ble tatt da smøla jentene var med og konkurrerte i Midtnorsk drillmesterskap på Averøya 1 mars. Smølas junior og senior vant sin klasse, og 2års aspirantene vant på sjarmen med sin supre oppvisnings dans. Kjempe morsomt!

I dag er det en nydelig vår dag, og korpset skal ha Vår basar her på Hopen. Jeg gleder meg, for det er virkelig vår følelse å høre korpset i deilig april-vær, og se på de flinke drill jentene våre, som jeg er så kjempestolt av.