tirsdag 8. juli 2008

Jeg og "krompen" - "krompen" og jeg...

Jeg vandrer i kongelige rekker...

(Nå er det rett før mine kjære venner brekker seg, men det gir jeg glatt blaffen i!)
Dette blir et skryte-innlegg, så jeg hopper uti det! Selvtilliten er det ingenting i veien med, så jeg ser ingen grunn til å stoppe...
28 Mai hadde Smøla den glede av å få besøk av H.K.H Kronprins Haakon Magnus, heretter kalt "krompen", da dere også er enige i at hans egentlige navn er en hel roman!
Via en bekjent av oss gjengen på Aktivitetssenteret, var vi så heldige at vi fikk skikkelig V.I.P plass ute på Haugjegla fyr for å være med å ta imot "krompen".
Jeg, Aud Jorunn og 3 av mine flotte karer på jobb, fikk håndhilse og prate med han.
Gutta våre var veldig stolte, og det var vi også...Ikke alltid så lett for en ivrig kar med Downs Syndrom å forklare alt han har på hjertet, men gutta klarte det med glans! Tror sjelden "krompen" har truffet kjekkere karer.
Og, ja, mulig jeg fikk litt svikt i knea da min tur kom...

Han er jo faktisk en knakende kjekk kar, og jeg er nok litt royalist...
Litt om besøke på smøla kan dere se her: http://smola.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=260&Ald=744&Back=1

Jeg er nå altså offentlig stemplet som royalist i venneflokken, da jeg i fjor den 29.mars 2007, var så heldig å møte søstra til "krompen". Heretter kalt "stompen"...nei, bære kødda...hun kaller vi bare Märtha...
Jeg ble spurt om å være med på lanseringen av et veldig viktig nettsted, som heter http://familienettet.no/
dette er et nettsted for familier med barn som har nedsatt funksjonsevne, og/eller en kronisk sykdom.
Nettstedet skal være en kanal for info, rettigheter, tilbud og aktiviteter.
Det skal være en kanal for å finne frem til alle de ulike brukerorganisasjonene som finnes, her kan man utveksle erfaringer, og lese om andres hverdag.
I det hele tatt et viktig nettsted.
Under åpningen holdt jeg et innlegg om det å være mamma til et hjertebarn, og hvordan vår hverdag er. Märtha holdt også et innlegg, der hun glødende fortalte om nettstedet.


Hun var en spennende og utrolig hyggelig dame, som var veldig lett å prate med.

Jeg hadde med tegninger som klassen til Anne Kathrine hadde laget til henne, noe hun syntes var morsomt.

Jeg ble også spurt om å skrive en brukerhistorie som ligger ute på nettstedet, og den kan dere lese her, så blir dere litt kjent med meg og hjertebarnet vårt: http://familienettet.no/index.php?option=com_content&task=view&id=253

Her er jeg akkurat ferdig med talen min...lett skjelven...


En spennende dag var det, og ikke minst endelig ha følelsen av å snu noe negativt og kunne bruke det til noe veldig positivt. Det var en god opplevelse. Så tenker man at alt ikke er helt forgjeves. Det er liksom aldri så galt at det ikke er godt for noe...rart med det...
Men som dere skjønner...mine venner synes jo jeg forfølger disse kongelige...nå har jeg bare vinket til Kongen, men det får holde...men skulle Sonja dukke opp, må dere si i fra! I`ll be there!

8 kommentarer:

hvorfor ikke... sa...

Hærlig innlegg! Morsomt skrevet! hehe!

Man skal være sterk for å gjøre noe positivt ut av en vanskelig situasjon....man modnes med det...og forstår mye mer enn man ville ha mulighet til å skjønne hvis livet bare ga medvind!
...tror nå, jeg!

Du er tøff - en skikkelig hverdagsprinsesse....eller kanskje dronning!

prinsessesmil fra meg =)

kari - carpe diem sa...

tusen takk torunn! det varmer med sånne gode ord! og, ja, kanskje vi alle bør være litt "hverdagsprinsesser" av og til! bare for å sette pris på oss selv?

Hilde`s bloggverden sa...

Ha , ha, du e no bærre kjempegod te å skriv. Må innrømme at kvalmen rulla litt ibegynelsen av innlegget ja..... neida, bare kødda:) Ja, kanskje du får drømmen din oppfyllt med ho Sonja te høsten, eller ho Mette-Marit kanskje? Æ e no vara i den komiteen som styra med ta monumentet neme bryggå, og ønske er at en av de kongelige kommer til avdukingen, og fatisk, siden både " krompen" og kongen "nylig " Har vært her, håper vi på en av de andre denne gangen. ( Ikke han Ari da )

Anonym sa...

Kjære alle "kommentatorer"

En liten praktisk opplysning: Hvis en googler på prinsesse Kari kommer hun i mellom Prinsesse Pudding fra Dr. Oetker og Prinsesse Ingrid Alexandras monogram. Moro, moro.....

Bilde av Kari og Krompen var tatt med Nikon D60; dette til orientering ;)

Med royal hilsen fra

(M)aud J

kari - carpe diem sa...

kjære (M)Aud, tusen takk for særdeles viktige tilleggsopplysninger! du e helt fantastisk...og:ja, riktig foto utstyr er grusomt viktig når det står en "kromp" foran en!

Karianne's hverdag sa...

jeg må bare le... du e fantastisk flink t å skriv... men det har dere vel litt erfaringer med dere i fra slottet...

Petchy sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sigrunn sa...

Du verden,du verden disse royale. Aner jeg en smule blått blod her, kan det være våre gener, Kari. Nå har til og med søstera mi lagt til en ekstra bokstav til navnet sitt.
Det nærmeste jeg kommer de kongelige,er da kong Harald åpnet Smøla Vindpark,og vi feiret det celebre besøket i Dameklubben med kanapeêr og hvitvin. Da var jeg "Dronningmor" for en kveld. Aner ikke hvilken dronning jeg var mor til, men det kunne ha
vært (M)aud J.
Vi moret oss kongelig.