søndag 29. mars 2009

Du vet du bor midt i matfatet når...



Dette er det som står på menyen en helt vanlig lørdags kveld...
Det er sånn at vi av og til må stoppe opp og minne oss selv på at vi er luksuriøst heldige...
Huske på at vi er veldig priviligerte som har vakker natur, hav og opplevelser rett utenfor stuedøra.
I går morges dro mannen ut sammen med vår gode venn og nabo for å dykke.
Turen hadde dobbelt misjon: Dykke-opplevelse og mat-auk.



Smilte for meg selv da jeg på en vanlig lørdag formiddag sto ved kjøkkenbenken og finrenset
110 kamskjell...O lykke...
Med dagens utsalgspris på kamskjell fant jeg ut at jeg hadde mat for flere tusen kr på benken.




Når det kommer til allslags skalldyrs mat, har jeg etter alle disse år kommet frem til at de er best mest mulig naturell...Jeg har gratinert, marinert, kokkelert og krydret.
Men både krabbe, hummer, reker og kamskjell gjør seg best i sin egen smak.
Lørdagens kamskjell fikk på seg litt olje, hvitløkspepper, salt og dill.
Inn i ovnen noen minutter.
Skalldyrscoctail er deilig til all slags skalldyr.
Bland sammen en pk.majones, med finhakket paprika og ananas.
Hvitløksbrød er best når man lager det selv. Kun smør, hvitløkspepper og hvitløkssalt på valgfritt favoritt brød.





Med en god salat ved siden av det hele:


HERREJEREMI KOR NYDELIG GODT DET VAR!!!
Gode tips til tilbereding, tilbehør osv til skalldyr mottaes med takk,
da dette er vår store mat-favoritt.

16 kommentarer:

Anja Holt sa...

Å du milde.... jeg er jo sjømat-jente så dette synet her ga meg vann i munnen!

Hanne sa...

Kamskjell er min favoritt råvare,å disse så jo kjempe gode ut:) Kjenner at de fiskebollene jeg skal ha til middag i dag, plutselig ikke ble så fristende...

GundaM sa...

Sikkert nam, nam. Har smakt dette en gang og det frista ikke til gjentagelse. Det var i et bryllupp der maten var en time forsinka,kald mat og seige var de og så Mr E spiste opp mine...

Men tilbehør ja. Hva med isbergsalat rivd opp og blandet i et beger emd rømme og tre ss sukker! Nydelig, og så spiser endelig unga salat og ;) Dette har jeg begynt å bruke til fisk og passer utmerket der iallefall!

Henriette sa...

Tusen takk for koselege helsingar hos meg!!! Det førte til at deg oppdaga deg, og her var det koseleg;) Kamskjela såg nyyyyyydelege ut, det er jo berre så utruleg godt!

Takk for tipset om Friends bloopers. Eg er ein ihuga Friends fan, og no har eg kost meg med desse klyppa. Takk,takk:)

Ha ei god natt.
klem:0)

irina sa...

Jeg liker all slags mat. Men av en eller merkelig grunn tror jeg ikke at jeg liker kammskjell. noe med konsistensen. men det så godt ut !!

og så herlig at det er utenfor døra dere ??

Du, hvordan får du teksten til å være slik. At den blir mindre linje..hvis du forstår ??

Klem

Bakketun sa...

Åh herremin juledag!!!! Snadder! Kamskjell er jo utrolig godt da!

Fikk servert kamskjell på ertepurre på en resturant engang. Det var veldig godt, men litt usikkerpå om det bare var erter i den purre'en. Ellers så er jeg enig med deg at de er best med minst mulig krydder.

Ha en fin uke! Klem :D

@afjo72 sa...

Oi, din heldiggris!! Dette så herlig ut ja... :o)

Tonebone sa...

Spis dem rå rett fra skjellet, da er de best. Men det greier seg med to. :)

hvorfor ikke... sa...

VANN-I-MUNN her, også, jummi jummi!
Ingenting er bedre enn sjømat;)
Ja, virkelig er dere heldige...og VET og sette pris på det!
Ønsker deg en god uke, Kari!
Tror jeg har sagt deg det før:
capre diem passer på deg;)
smil Torunn

Thomas Leikvolll sa...

Milde himmel!!! Fantastisk godt. Er av åpenbare grunner ikke egnet til å gi råd om annet enn sterk indisk mat,,,,

Tonebone sa...

Svar til deg Kari: se litt nedover på bloggen min.. :)

Drømmen om en eplehage sa...

O hildrane du, nå ble jeg sulten her!
Tror jeg skal tusle meg ut på kjøkkenet og mekke meg noe digg. Ikke så luksuriøst og nydelig som kamskjell, men en brødskive kanskje...

Jeg elsker sjømat, vi hadde det i bryllupet vårt- stor suksess!

Nei, nå rumler magen og fruene begynner vel snart også ;o)

Klem på klem!

Tone sa...

Åh sukk og stønn her jeg sitter og skal spise en skive med nøkkelost og en med kyllingpålegg, til lunsj....eia var jeg der!

Ja med alle aner fra Smøla og nordmøre generelt vet jeg jo at det å bo midt i matfatet er en lykke. Ikke alltid da jeg var lita kanskje, og foreldra mine henta fisk i frysen hos mormor nesten hver dag......men nå som stor ser jeg jo hvor flott det er - og skulle ønske min tilgang var større enn den er i dag. Men fiskemat, det elsker jeg å lage - og har mye med meg fra mormors kunnskaper.
Ha en knall dag - her er det ikke en sky. Derimot skulle jeg ønske det var noen kamskjell her...

Anonym sa...

ååå herlig.du e knall heldig.fin blogg..fiske stuing:surr litt paprika,gulrøter,sjampinjong,purre,løk...lag jevning av 3 ss hvtemel og meierismør. spe m god fiskekraft eller evt fiskebuljong ,kok i 7 min.ha i ein kart fløte og surra gr.saker.ha oppi kamskjell t .salt,pepper..du blir ikke skuffa....

Anonym sa...

eg glømte karri.prøv deg fram...

FO - 2 sa...

NAAAAAAAAAAAAAMMMMM NAM!
En av mine favorittretter!
Du er heldig, heldig, heldig! :)))

En annen variasjon på en lørdagskveld
kan være å
steke noen baconterninger og blande de sammen med kamskjellene i en ildfast form.
Tøm over litt fløte, tilsett 1/2 sitron, 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2-1 finhakket chili, salt og pepper.
Settes i stekeovnen på 200 grader i ca. 20-30 min. ;)
God appetitt, og tenke på meg mens du koser deg, uansett variant. ;)))